Den Genfundne Bro

Afstand: 5.12 Km

shl@nst.dk | 
I idylliske omgivelser nær Horsens og Brædstrup i Bakkelandet ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er i dag et af landets mest populære udflugtsmål – og det med god grund.

Oplev over 100 år gammel ingeniørkunst

Den Genfundne Bro er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. I dag er broen et storslået syn og en endnu større oplevelse.

Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen er Den Genfundne Bro oplagt til en picnic ved de opstillede borde og bænke.

Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

 

Fakta om Den Genfundne Bro

  • 13,4 meter høj
  • 50 meter lang
  • Bygget i 1899
  • Tildækket i 1929
  • Genfundet i 2014

 

Sådan finder du Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro ligger 20 kilometer nord for Horsens mellem landsbyerne Vestbirk, Træden og Gammelstrup. Cirka 300 meter fra broen ligger en større parkeringsplads på Vestbirkvej 2A, Brædstrup. Herfra fører en sti til selve broen. Der er adgang for kørestolsbrugere til broen og områderne omkring via den fine asfaltsti fra parkeringspladsen. 

Er du på kanotur på Gudenåen, anbefaler vi Den Genfundne Bro som stop på ruten. Der er naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. 

For ryttere er der etableret et vadested umiddelbart øst for broen.

 

Tag cyklen til Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro er en del af den smukke gamle bryrupbane, der nu er omdannet til Naturstien Horsens-Silkeborg. Den 61 kilometer lange rute er hovedsageligt asfalteret og uden biltrafik og egner sig dermed perfekt til endagsture på cyklen. Den maleriske tur gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet kan du med fordel dele i to, da der er flere overnatningssteder undervejs. Ruten er også populær som ridesti og vandrerute.

 

Den Genfundne Bro er populær som aldrig før

Der er mange gæster ved Den Genfundne Bro året rundt - og vi er glade for at du kommer. I spidsbelastede perioder kan der være rigtig mange gæster. Derfor kan det også være fint at have nogle alternativer i baghånden. Heldigvis byder området omkring broen på mange andre naturoplevelser og kulturhistoriske attraktioner, der er et besøg værd. 

På denne side kan du finde inspiration til andre oplevelser i kort afstand til Den Genfundne Bro. 



Opdateret af: Destination Kystlandet  | info@kystlandet.com
To kvinder cykler på elcykler på Den Genfundne Bro i Horsens Fotograf: Sarah Green Copyright: Destination Kystlandet
Dronefoto af to kvinder, som cykler på Den Genfundne Bro Fotograf: Sarah Green Copyright: Destination Kystlandet
Familie sopper i Gudenåen under Den Genfundne Bro Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Picnic ved Den Genfundne Bro Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Den Genfundne Bro med udsigt over Gudenåen Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Mange mennesker går på Den Genfundne Bro Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Luftfoto af Den Genfundne Bro, mens to kvinder cykler på elcykler. Fotograf: Sarah Green Copyright: Destination Kystlandet
Par går på Den Genfundne Bro ved Vestbirk Fotograf: Visitgudenaa Copyright: Visitgudenaa
Far, mor og barn cykler på naturstien Horsens-Silkeborg på Den Genfundne Bro Fotograf: VisitDenmark Copyright: VisitDenmark
Familie står ved bredden af Gudenåen under Den Genfundne Bro Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Far og søn nyder udsigten fra Den Genfundne Bro Fotograf: Visitgudenaa Copyright: Visitgudenaa